Hlavní stránka
Co se děje
Ze společnosti
Archiv vydání
Vrba, Fórum
Aktuálnost je pozlátko. Objektivní informace jsou iluze, poctivá subjektivita je k nezaplacení.
Nabízím příležitostné čtení pro ty, kdo nemají čas sledovat, co se kde šustne.
Nejlepší jídlo (Glosa), 20. 8.

Na FB jsem zaznamenal několik dalších zbytečných diskusí, z nichž vyjímám tu o rajčatech.
Názor A: rajčata na chleba s máslem, posolit, to je mana.
Názor B: Lepší je rozpéct bruschetu, zakapat olivovým olejem, na to grilovaná rajčátka. Už to nikdy nebudete jíst jinak.
    Esence hlouposti a nepochopení. Množina jídel není uspořádaná, tudíž nelze hovořit v kategoriích lepší/horší. Kromě toho to, co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému. Chutě ovlivňuje i tradice. Chleba se sádlem a s cibulí je pochoutka. S máslem (také tuk a také živočišný) to někdo taky jí. Já ne, ani to nezkusím. Konservatismus? I kdyby – no a? Je můj a nikoho jím neohrozím.
    (Občas si na onen chleba s máslem a rajčaty na kolečka dám plátky cibule. Znamenité. Ale úplně jiné jídlo.)
Redaktor: Ivan Straka, grafika: Tom Vild, ikonky: Mi(c)i
Copyright (C) 1998-2018: Ivan Straka, Tom Vild
All Rights Reserved
:: Home   :: Ze společnosti   :: Co se děje   :: Vrba   :: Fórum   :: Archiv vydání